Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stimulerande intresse för Hedemoras busstrafik

Annons

Svar till Anette, 23 mars:

Det är roligt att du engagerar dig i trafiksituationen och den planerade omläggningen av busstrafiken i vår stad.

Jag har ansvar för den politiska nämnd som handhar trafikfrågor, alltså trafiknämnden, tillika miljö- och byggnämnden. Vi har hand om den långsiktiga trafikplaneringen.

Men i det aktuella fallet är även andra inblandade. Till exempel serviceförvaltningen, som ser till att förslagen går att lösa praktiskt, och i detta fall måste naturligtvis även bussbolagets önskemål beaktas.

Det som ligger till grund för den föreslagna förändringen är de många klagomålen över den nuvarande hållplatsen på Bergslagsgatan, mitt emot Arbetsförmedlingen; problem för de boende, men även för trafiken, och i stort en otrevlig påstigningsplats för bussresenärerna.

På Myrgatan finns möjlighet att skapa en mycket attraktivare hållplats med ett trevligt väderskydd. Efter upprustningen av den intilliggande Apoteksparken kan resande få en gemytlig stund i väntan på bussen.

För att höja kollektivtrafikåkandet är det viktigt att hållplatser görs inbjudande och ändamålsenliga.

Vår stads utformning har sina nackdelar. De branta backarna och de smala gatorna, försvårar ofta trafikplaneringen. Den trafikplan som det i stort arbetas efter i dag, antogs i början av 1990-talet.

Det finns mycket att tala om när det gäller stadsplaneringen. Vill du diskutera denna fråga eller annat inom vårt område, hör gärna av dig. Detta gäller naturligtvis även alla andra.

KARL-ERIK PETTERSSON (MP)ORDF I MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN

Mer läsning

Annons