Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stiltje i krisens Vansbro

Annons

Vad är det som händer i krisens Vansbro? I stort sett ingenting.

Under torsdagens kommunstyrelsemöte blev det helt klart för mig att omorganisationen kommer att misslyckas och den här gången kan man inte skylla på de två nya cheferna.

Vad jag kunde förstå har Anders Engström inte fått klara besked av politikerna på hur omfattande besparingarna ska vara. Lämna klara besked till honom hur stort ansvar ni är beredda att ta och be honom att komma med ett färdigt förslag så fort som möjligt.

Hade ni lyssnat på mig i början av 2003 hade ni klarat er med att avskeda 10-15 personer. I somras var vi uppe i 30 personer, och i dagens läge klarar ni er inte under 60 personer. Tiden går fort och skulderna stiger för varje dag.

Vid samma kommunstyrelsemöte var majoriteten för att lägga ner projektet kulturskolan och spara 400 000 kronor under höstterminen enligt mitt och Nilssons (m) förslag.

Mötet ajournerades på Magnussons (s) begäran och man gick i stället på kristdemokraternas förslag att integrera kulturskolan i skolverksamheten. Snacka om dubbelmoral, demokrati och kommunens bästa.

Vad är det som gör att Magnusson inte törs ge sig på kulturskolan?

Har han ett hemligt avtal med någon? Det kan inte vara kulturen som han är intresserad av, för till den ska han minska bidragen med 25 procent.

Ge tjänstemännen klara besked annars kommer ni att misslyckas igen.

Vem ska ni skylla på den här gången.

WAHAN HARUTUN

Mer läsning

Annons