Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stil efter val av gymnasieutbildning?

Annons

På vår skola är det så att varje gymnasieprogram har sin egen "stil". Ska det behöva vara så? Ska det vara så att man måste klä sig och vara på ett visst sätt, bara för att man går ett speciellt program?

Jag går på det samhällsvetenskapliga programmet. Där är det ungefär så att man enbart ska smälta in i mängden och inte sticka ut speciellt mycket, vara neutral helt enkelt.

Om man nu går SP och ofta klär sig i svart, har converseskor, svartfärgat hår och ganska mycket smink, så blir man genast kallad saker som "estetwannabe" eller "halvestet".

Det tycker jag är fruktansvärt. Det är som om ES hade ensamrätt på att klä sig och se ut på det sättet. Man skall kunna klä sig hur man vill oavsett vilket program man går på. Förstår inte hur de tänker som säger något sådant, för steget från att klä sig så till att vilja vara och gå estetprogrammet, är mycket långt.

Likaväl som att om man går ES så måste man klä sig helt i svart eller vara annorlunda på något annat sätt. Ska det verkligen vara så här? Att de som har lite annorlunda stil inte ska få gå vilket program de vill. Det tycker i alla fall inte jag.

ANNORLUNDA SAMHÄLLSVETARE

Mer läsning

Annons