Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Stenberg

Annons

En stor förlust har drabbat Lions Club Falun. Vår avhållne vän och klubbkamrat Stig har lämnat oss efter en längre tids sjukdom. Saknaden efter honom är stor.

Hans engagemang för Lionrörelsen kände inga gränser. Trots sitt svåra lidande de senaste åren mötte han upp vid våra sammankomster och deltog med stor entusiasm i klubbarbetet. Ingen kunde undgå att smittas av hans iver att göra vår klubb så bra som möjligt, både som ett biståndsorgan och som en sammansvetsad kamratgrupp.

Stig har varit medlem i Lions sedan 1969 då han anslöt sig till Lions Club i Kiruna. Hans medlemskap överfördes till vår klubb 1976.

Under sina 35 år i Lions har han innehaft de flesta av klubbarnas befattningar i ledande ställning. Han har varit klubbpresident i såväl sin ursprungliga klubb som i vår, och tack vare sina meriter blev han vald att leda först den zon och senare även det distrikt, 101-GD-Gävle-Dala, som vår klubb tillhör.

Som lärare kom Stigs intresse för ungdomsfrågor att stå i förgrunden, vilket återspeglades i hans arbete inom Lions.

Han engagerade sig också starkt i Lions Cancerforskningsfond vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och var en drivande kraft att sprida information. Bland annat var han med och arrangerade Lions Riksmöte 1985 på Lugnet, vilket kunde genomföras framgångsrikt mycket tack vare Stigs förmåga att entusiasmera sin klubb.

Våra tankar går också till Stigs familj i deras stora sorg och saknad.

Vi ser med stor tacksamhet tillbaka på de år vi har haft förmånen att arbeta och ha det trivsamt tillsammans.

Kamraterna i Lions Club Falun

Mer läsning

Annons