Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sternbro ny ordförande

Annons

- Beslutet känns naturligt och vi har ett väldigt bra samarbete även över partigränserna, så jag tror inte att ett avbräck påverkar partiet, socialdemokraterna, negativt på något vis, menar kommunalrådet Ann Beskow.

Socialnämndens nye ordförande Hans Sternbro har en bred bakgrund inom skola och näringsliv. Bland annat har han under flera år arbetat som syo-konsulent vid Orsaskolan. Sedan ett par årär Hans Sternbro anställd vid Orsa Lärocenter, där han arbetar med vuxenstudievägledning.

- Hans Sternbro kändes genast som en självklar efterträdare till ordförandeposten. Uppdraget innebär att man har en aktivare roll i jämförelse med de andra nämnderna och Hans har en väldigt bra bakgrund för det, säger Ann Beskow.

Hans Sternbro var politiskt och fackligt aktiv under 70-talet, men valde efter det att under ett antal år stå utanför politiken helt. För ett par år sedan återupptog han det politiska arbetet och han ser sin nytillträdda post som ett ytterst ansvarsfullt uppdrag.

- Det finns en väldig vidd i uppdraget, med stora lagrum, så det gäller att vara påläst. Därför har jag också valt att gå ned i timmar vid min ordinarie arbetsplats, säger Hans Sternbro.

JEANETTE LUNDBECK

Mer läsning

Annons