Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenskottsvägen blir inte bättre

Annons

- Senast det hände mötte jag en långtradare strax utanför Mockfjärd på väg mot Dala-Floda. Det small så jag trodde att jag var beskjuten av en kulspruta, berättar Stefan.

Han är hjärtligt trött på den så kallade stenskottsvägen - riksväg 71 - mellan Djurås och Mockfjärd.

- Jag har inte längre råd att hålla på så här. Det går ju åt månadslöner för att betala för reparationer av skadorna. Dessutom minskar värdet på bilarna.

Stefan berättar att han sökt ansvariga vid Vägverket, men han har fått samma svar som andra - inklusive tidningen - som ringt och anmärkt på att den nya beläggningen på vägen också släpper stenar.

- De säger att de satt upp skyltar med stenskottsvarning och att bilisterna därför ska sänka hastigheten och köra efter eget förstånd, berättar han.

Faktum är dock att stenskottsskador uppstår även vid låga hastigheter. Bilister som färdas på "stenskottssträckan" måste i stort sett köra i mopedfart för att vara någorlunda säkra på att undvika skador på bilarna.

Nu kräver Stefan Zetteravist att Vägverket åter gör om beläggningen på problemsträckan och att verket ska stå för kostnaderna för alla skador som uppstår.

- Jag uppmanar dessutom alla som fått skador under vintern att gå in på Vägverkets hemsida på internet och fylla i den skaderapport för ersättningskrav som finns där, säger han.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons