Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenskott mot asfalt

Annons

Jag är en av många mockfjärdsbor som varje dag kör "stenskottsvägen" mot Djurås. Hur mycket måste vi bilister tåla innan vi får asfalt på vägen?

Det spelar ingen roll hur fort jag åker samt håller mig så långt åt sidan jag kan om någon far om mig i 120. Bilarnas framskärmar och motorhuvar är alldeles prickiga av stenskott.

Under en veckas tid i våras fick jag tio stenskott.

Spräckta lyktglas har blivit vardagsmat för oss här i Mockfjärd och vilken säkerhetsrisk innebär inte det? Den som går eller cyklar längs denna väg utsätter sig för stor fara.

Sedan så har vi haft en period under sommaren då vägen "blödde" och alla bilar blev täckta av ett lager sprättande tjära vilken även gjorde vägen snorhal. Ska det behöva hända en dödsolycka innan ni ansvariga tar ert förnuft till fånga gör folket till viljes och lägger på riktig hederlig asfalt. Det verkar som om ni vill återgå till grusväg. Men gör hellre det. En riktig hederlig grusväg är bättre än det ni har på vägen nu.

Att nu närapå all beläggning släppt från vägen leder till att det vid regn är stor risk för vattenplaning.

Dessutom är denna stenbeläggning fruktansvärt obehaglig att åka på. Det bullrar och leder till fler förslitningsskador på bilarna och därigenom mer utsläpp i naturen.

Billigt för plånboken säger Vägverket. Då undrar jag hur billigt blir det när ni fått byta ut beläggningen tre gånger och betala alla stenskotts- och tjärskador på mockfjärdsbornas bilar?

Nej, Mockfjärdsbor! Nu går vi man ur huse och visar vår vilja för asfalt!

MOCKFJÄRDSBO

Mer läsning

Annons