Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenberg, s, vill rädda Parkskolan

Annons

- Vi ordnar därför ett möte för allmänheten på kvällen den 29 januari. De som kommer till skolans matsal kommer att få chans att diskutera nedläggningsplanerna med kommunalrådet stål och nämndordförandena Ulla-Britt Mikaelsson och Britt Marinder samt förvaltningschef Peter Svantesson, säger Kjell Stenberg.

Stenberg tänker driva en helt annan linje än partivännerna i Ludvika.

- Vi tror inte att det här fungerar i verkligheten. Kommunen argument om färre antal elever håller i praktiken inte.

- Redan nästa år behöver kommunen börja att rekrytera personal för att täcka alla pensionsavgångarna. Fram till 2010 behövs 2 800 personer visar projekt Samarkand om vi kan behålla alla de arbetstillfällen som finns i kommunen i dag.

Eftersom de som går i pension är i åldern att man inte får barn så menar Stenberg att många av nya som ska in på arbetsmarknaden är i barnatagsåldern.

- Jag tror att vi kommer i ett läge att vi får inflyttning till kommunen och jag är övertygad om att Grängesberg kommer att vara attraktivt. Vi har 20 fritidsanläggningar med slalombacke, golfbana, bandybana, innomhushall för fotboll, crossbanor, skidstadium med mera. Boendet är otroligt billigt, man får en villa till halva priset mot i Ludvika.

- Jag är övertygad om att Grängesberg får nytt blod även om många av jobben finns i Ludvika. 1,8 mil är väl ingenting, säger Stenberg som tänker slåss för att kommunen ska skippa rivningsplanerna och i stället satsa på att rusta hela högstadiedelen av Parkskolan.

- Redan hösten 2004 blir det en brist på 400. Tänk och analysera detta innan det rivs, tycker Stenberg.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons