Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan - enda Faluåkare i The Battle

Annons

Eftersom Jacob Söderqvist är skadad har antalet hemmaåkare reducerats till en. Han heter Stefan Karlsson och har en lysande säsong bakom sig. Men kanske blir det ingen start för Stefan heller. En skadad fot äventyrar starten.

Stefan Karlsson började åka snowboard för omkring tio år sedan. Han ville ha något kul att göra, hyrde sig en bräda och sedan var han fast. Vägen fram till där han är i dag har bland annat gått via snowboardgymnasiet i Malung som, enligt Stefan, erbjöd en bra kombination av snowboardåkning och studier.

Hur har det gått för dig i år och hur känns det att komma hem och tävla i Falun?

- Jag är nöjd med min säsong. Jag har filmat och fotat en del, samt vunnit halfpipesilver i VM. The Battle är en av årets absolut roligaste tävlingar. Jag har varit med sedan det började och det är kul att det numera är så hög internationell klass på deltagarna.

Man bygger för fullt på Lugnet för att få allting klart till på lördag. En storpublik kan komma att infinna sig, men hemmahoppet Karlsson dras även han med skador.

- Jag slängde kryckorna ganska nyss och mitt mål just nu är att komma till start. Om det går vägen är det bara att köra och se hur långt det håller, säger Stefan.

Säsongen lider mot sitt slut och det som Stefan har kvar att se fram emot efter ett eventuellt the Battle är lite fotojobb i USA samt en eventuell medverkan i tävlingen Arctic challenge.

JON HULANDER

Mer läsning

Annons