Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan bäst på banan

Annons

Motorbanan vid Aspnäsvägen har levt upp igen, både när det gäller biltrial och motorcykelåkning.

På och intill motorbanan hade olika kluriga banor gjort i ordning för lördagens biltrial. I tävlingen gäller precisionskörning och körningen poängbedöms efter speciella regler.

Besökarna fick se bilarna klättra omkring på både naturliga och uppbyggda hinder, ta sig över stubbar och stenar, köra i branta sluttningar upp och ner och på skrå. Många gånger såg det alldeles hopplöst ut, men på något underligt sätt lyckades bilarna krångla sig fram.

- Banan var klurig, men inte så svår. Det gäller att tänka rätt, att ha en plan, men sedan även att ha tre andra alternativ, förklarar Stefan Newstam.

Nu vann han före bland andra den duktige och välmeriterade skåningen Mikael Svensson.

Det bådar gott inför tävlingen i Ystad den 4 juni då Stefan hoppas på en ny framgång.

I klass ett vann Lars Ottosson med Leif Lundgren, Säter, som tvåa.

Klass två vann av Bengt Elvegard före Jack Eriksson och i klass fyra vann Stefan Newstam med Mikael Svensson som tvåa och Torbjörn Eriksson som trea.

Under några dagar har Säters stadshotell varit platsen för utbildning inom biltrial.

Mer biltrial blir det i Dalarna senare i år då Ludvika motorklubb tillsammans med Säters motorklubb arrangerar en tävling i Ludvika ingående i Svenska cupen.

I höst blir det även en träningstävling på banan i Säter och för 2006 planeras för en Dalacup med tre-fyra tävlingar, berättar Stefan Newstam.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons