Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ståtlig fjäril har vaknat

Annons

Sorgmanteln är en ståtlig fjäril som kan ha en vingbredd på mellan 61 och 77 millimeter. Nu finns det på sina håll rikligt med sorgmantlar, bland annat där bilden togs, efter en skogsväg utanför Säter.

Att det finns rikligt med sorgmantel efter skogsvägar har säkert sin förklaring i det att sorgmanteln som fjäril övervintrar i ihåliga träd eller timmerupplag.

Motionerade med Korpen

u Vinterns motionera med Säterkorpen har lockat till 1 751 starter under perioden december-mars. Det lades ut motionsblad där de som motionerade själva fick fylla i de gånger de motionerat minst 30 minuter.

Aktiviteten har bestått av skidåkning, promenad eller styrketräning. 29 personer har skickat in sina motionsblad.

Tio vinster har lottats ut som finns att hämta hos Sport Ewa i Säter. Vinnare blev Karin Lindberg, Sune Larsson, Gerd Moen, Filip Hjort, Patrik Hjalmarsson, Rune Åsåker, Torbjörn Vidner, Jan Hästö, Ann Drougge och Lisbet Engdahl.

Petronella sjöng solo

u I söndags arrangerades allsångseftermiddag i Granbo bystuga i Vikmanshyttan. Eva Ahlin spelade elpiano och ledde de cirka 30 sångarna som livligt deltog.

En ung sångfågel, Petronella Dahlstedt, framförde också några uppskattade solon, och Inga Jonsson läste Anna Maria Lenngrens dikt Jag minns den ljuva tiden.

Den 2 maj planerar föreningen en städdag i och omkring bystugan och längre fram kommer den att bjuda till nya byvandringar.

Mer läsning

Annons