Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stationen behövs"

Annons

Men om det är möjligt och hur ekonomin i så fall ska lösas är det ingen som vet.

I går eftermiddag besökte länspolismästare Matts Johansson Leksands kommun. Han deltog när kommunstyrelsens arbetsutskott hade möte.

- Jag informerade lite om bakgrunden till att polisen hamnat i den här sparsituationen. Jag har inte gett några löften, men visst kan jag hålla med om att Leksand behöver en polisstation, sa länspolismästaren efter mötet.

- Länspolismästarens besök var den saknade pusselbiten. Nu ska vi fortsätta diskussionerna på länsnivå, var kommunalrådet Bo Petterssons kommentar.

Att Leksand behöver en polisstation även i framtiden verkar de båda vara överens om. Annars verkar mötet mest ha handlat om att framföra respektive sidas åsikter.

- Närpolisperspektivet är viktigt att inte bara släppa. Att omkullkasta allt för en sådan liten besparing som det rör sig om här i kommunen tycker jag är lite väl drastiskt, och det sa jag till honom, säger kommunalrådet Bo Pettersson.

- Det är viktigt att vi träffas och diskuterar läget. Jag tycker att mötet gick ganska bra och att vi förstår varann, menar länspolismästare Matts Johansson.

Hur ekonomin ska lösas för att få behålla polisstationen i Leksand, eller andra praktiska detaljer som till exempel nya billigare lokaler för polisen var inget som fick något större utrymme vid gårdagens möte.

Ett löfte gavs dock; att man ska träffas och prata igen. Datum ej bestämt.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons