Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staten struntar i strandsatta svenskar

Annons

Svar till Karin Rosencrantz

Bergdahl, den 17juli.

Du tror att det skulle varit skillnad om Mehti Ghezali hade hetat Mattias Ghezelius. I stället för ditt fiktiva namn kunde han heta Calle Jonsson och sitta i ett grekiskt fängelse i över ett halvår under vidriga förhållanden utan kläder för årstiden.

Både offret och vittnen har tagit tillbaka sina uppgifter och han är uppenbarligen oskyldig. Bryr sig svenska staten om detta? För att han ska komma hem får föräldrarna inteckna huset till taknocken och även låna pengar av advokaten.

Hasse blir knivhotad i Spanien, försvarar sig, hamnar i fängelse. Konsulatet gör ingenting, konsuln är upptagen med cocktailparties.

Resebolaget sköter kontakterna, Hasses arbetsgivare står för en stor borgenssumma och för pengar till hemresan.

Väl hemma och vid kontakt med UD får han reda på att det är inte deras bord men det är vanligt att svenska medborgare råkar ut för sådant.

DN skrev för ett till två år sedan om en svensk affärsman med polskt påbrå som sedan flera år är fast i Polen på falska anklagelser från svenska staten, Säpo och svenska polisen. Polskt för- och efternamn. Skandal! Hur det har gått vet jag inte. Fru och barn har han i Sverige. Amerikanska domstolens utslag fick som effekt att Kubafångarna släpptes och genast hävdade Persson att det var han som hade förhandlat dem fria.

Som en ytterligare politisk poäng hämtar han hem vår terrormisstänkte svensk med regeringsplanet.

Billiga politiska poäng för "sossarna" eftersom vi skattebetalare står för fiolerna.

Inger och Lasse Aléx

Mer läsning

Annons