Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staten ska betala notan

Annons

Landstinget Dalarna har pengar men använder dem fel! Jag har, som politiker, gått till val, lovat väljarna, att driva frågan om att landstingets pengar ska gå till sjukvård. Det arbetet fortsätter jag.

Jag fick i dag en handling som visar hur socialdemokraterna och en rad andra partier tänker använda våra skattepengar nästa år.

Dalateatern föreslås få 14,7 miljoner kronor. En ökning med över en miljon kronor!

Film i Dalarna föreslås få 2,5 miljoner kronor, vilket är en ökning med 643 000 kronor. Kontot för konstkonsulenter ökar med en miljon kronor och vidare föreslås följande bidrag, som ett axplock ur bidragsfloran: Framtidsmuseet 3,6 miljoner kronor, danskonsulent 711 000 kronor, konstarkiv 300 000 kronor, teaterföreningen i Dalarna 772 000 kronor, Dalarnas hemslöjdsförbund 110 000 kronor och en summa för projektbidrag på en miljon kronor. Den totala ökningen av hela anslaget är på nästan 3,4 miljoner kronor.

Ni som tycker att landstinget ska ge de här anslagen ska inte rösta på mig.

Däremot har vi i riksdagen yrkat på höjda anslag för en kulturell satsning. Vi har pekat på att kulturskaparnas villkor måste förbättras och vi har föreslagit en satsning på barn- och ungdomskulturen. Vi har presenterat en särskild satsning på grundskoleeleverna med inriktning på teater, dans, museipedagogik och konst med mera. Sammantaget innebär de prioriteringar vi moderater föreslår att svenskt kulturliv står väl rustat för att möta allt större intresse för kultur och kulturyttringar.

Men jag har alltså en knivskarp gräns om det är staten eller landstinget som ska betala notan.

ROLF GUNNARSSON (M

Mer läsning

Annons