Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startskottet har gått för hälsoveckan

Annons

Det är dags för den fjärde hälsoveckan i Smedjebacken.

På torsdagskvällen samlades cirka 20 intressenter för att försöka sålla fram nya idéer till veckan.

En nyhet för året är att veckan inleds redan på söndagen innan. Det innebär att hälsoveckan kommer att hålla på i åtta dagar.

Församlingarna i Norrbärke och Söderbärke är medarrangörer och de inleder på söndagen med en gemensam vandring från Söderbärke och Smedjebacken, till mässtenen i Vanbo.

GB Pedersen, diakon i Norrbärke församling, framhöll att detaljerna inte var riktigt klara, bara att där ska hälsoveckan invigas och det ska hållas en gudstjänst.

Bland annat kvarstår frågan om vem som ska hålla predikan, men eftersom mässtenen funnits sedan vikingatid borde nye kyrkoherden i Norrbärke, Leif Wiking, vara självskriven.

Även i år kommer programmet för veckan att skickas till alla hushåll.

-Vi har tidigare haft lite problem med att marknadsföra veckan, men med utskick till alla så ska det vara bättre, sa Åsa Draiby, folkhälsoplanerare i Smedjebacken.

Förra året var det cirka 2500 personer som besökte hälsoveckan och då är inte alla de skolbarn som medverkade.

-Vi fick synpunkter på att arrangemang krockade och att det var för mycket eller för lite av de olika programmen, men det är de som arrangerar de olika programmen som bestämmer vad som ska ingå och vilken tidpunkt det är, berättade Åsa Draiby.

Ett problem som de noterat tidigare är att det har varit svårt att få med matserveringarna i kommunen i hälsoveckan.

-Det var bara Rastahyttan som medverkade, men vi hoppas att det blir fler i år, konstaterade Åsa Draiby.

Kyrkan är medarrangör och kommer även i år att hålla en rad frukostar i församlingshemmet och där finns det också möjlighet för föreläsare att medverka.

GB Pedersen leker med tanken att ordna tangodans i kyrkan.

-Tango är som livet själv, ett steg bakåt och två steg framåt, men jag måste nog förankra detta i kyrkorådet först, avslöjade GB Pedersen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons