Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startskott för ett positivt Säter

Annons

Svar till Sven-Gunnar Håkanssons:

Det var mycket positivt att läsa vårt kommunalråd Håkanssons insändare måndagen den 25 april. Kanske kan detta bli ett startskott för att förbättra samarbetet mellan kommunen, politikerna och oss företagare i Säter?

Vi vill ju i grunden samma sak - att göra Säter till en positiv stad att bo och arbeta i.

Det vi ofta har upplevt är att beslut har tagits utan att vi som direkt berörs har fått någon talan i saken.

När det gäller det senaste om att ha Vasagatan stängd eller öppen under sommarmånaderna var det bara ren tur att vi fick reda på att det skulle hållas ett möte om saken i trafikutskottet.

För oss som handlare och företagare är det mycket viktigt att framkomligheten i Säters centrum är god, och det blir den inte om Vasagatan stängs för trafik under sommaren.

Då tvingas all trafik gå via parkeringen där det ibland blir stopp som sträcker sig ända ut till riksväg 70. Det innebär att många turister kanske ger upp försöket att ta sig in till centrum och vår fina innerstad.

Vi vill samtidigt ha kvar Dalarastens uteservering ty den är viktig för att skapa en aktiv och trivsam miljö i centrum. Säter är en liten stad där det bör finnas plats för både uteserveringen och trafiken.

Vi företagare hade ett önskemål om att vänta med rivningen av Algafastigheten och i stället utnyttja den till enkla och billiga hantverkslokaler tills vi visste om detaljplanen för området kunde realiseras.

Nu är rivningen i full gång så nu får vi hoppas att det blir många nya inflyttare i stället. Vi hade önskat oss att ni i dessa frågor hade diskuterat med oss i företagarna innan beslut togs.

Vi har också vid flera tillfällen tagit upp möjligheterna att skapa mycket attraktiva sjötomter mellan hundbadet och campingen. Så vi hoppas att den dialogen kan föras vidare.

Vi tolkar kommunalrådets inlägg mycket positivt och hoppas på bättre föreståelse för framtida frågor och eventuella förslag. Vi jobbar ju båda för en ökad tillväxt och bättre företagarklimat i Säters kommun.

FÖRETAGARNA I SÄTER

Mer läsning

Annons