Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startlag - inte (s)topplag

Annons

Många människor står i dag i långa vårdköer. Väntetiden är lång. Otaliga operationer blir inställda och uppskjutna. Människor lider därför att de inte vet när deras operation/behandling kommer att äga rum.

I media framställs privata vårdgivare som ett hot mot den offentligt organiserade vården men det är tvärtom.

Sankt Görans sjukhus i Stockholm sparar årligen 100 miljoner kronor åt landstinget i Stockholm. Vård finns för de som tecknar privata försäkringar åt sina anställda. Anställda inom HSB tillhör gräddfilen och får gå före i vårdkön.

Regeringen vill införa en stopplag som innebär orättvisa. Lagen innebär ett stopp för alla sjukhus med privata ägare.

På grund av vårdköerna i den offentliga vården får vi fortsatta köer som leder till att flera skaffar sig privata sjukförsäkringar, exempelvis HSB-anställda.

För en bra och snabb vård behövs det nytänkande. Privata, kooperativa och ideella vårdgivare har det som tradition. Sjukvården behöver mångfald och fler arbetsgivare. Många kvinnor får också lättare att påverka sin arbetssituation genom att kunna välja arbetsgivare och ta makten över sin situation.

Alliansen, där folkpartiet ingår har föreslagit en startlag för att öka mångfalden i offentlig sektor. I mindre organisationer kommer även patienten att ha mer att säga till om.

ÅSA NILSER (FP

Mer läsning

Annons