Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stärnspäckad teaterhöst

Annons

Samtliga är välkända för publiken i Ludvika. Inte minst Evabritt Strandberg har setts på Aveny vid åtskilliga tillfällen genom åren, både i helaftonsprogram och som medlem i ensembler.

Redan 1969 stod hon på Aveny första gången i Bengt Bratts och Kent Andersson Sandlådan.

Hennes porträtt av Edit Piaf från 1980 tillhör också de minnesvärda föreställningarna.

I höst gör hon ännu ett porträtt på scenen, föreställande Rose, en före detta hotellägare i Miami Beach som överlevt Warszawas ghetto vars liv hon skildrar.

Den 13 november gästar föreställningen Ludvika.

Den 18 september är det terminspremiär för teaterföreningen med uppsättningen av Allt ska bort, en kritikerrosad folhemsthriller full av action, spänning och humor, enligt förhandsinformationen.

Uppsättningen är ett samarbete med Teater Västerbotten.

Vänner av skönsång lär få sitt lystmäte den 25 november då två av våra mest meriterade musikalartister står på scenen i Bit för bit, Helen Sjöholm och Myrra Malmberg. De båda skönsjungande damerna lär inte behöva ytterligare presentation inför besöket. Det ska också tilläggas att föreställningen innehåller en extra poäng för den jazzintresserade. Vid pianot sitter Myrra Malmbergs man Peter Nordahl, en av landets ledande i sin genre. (På skvalleravdelningen kan noteras att han är sonson till den legendariske fotbollspelaren Bertil Nordahl.)

Den 17 januari finns det anledning att misstänka att Aveny blir fullsatt igen. En av de mest spännande programmen som presenterats vid bibliotekets sommarfrukostar genom året hade Rikard Wolff som huvudrolsinnehavare. Nu kommer han tillbaka, men inte för att sjunga franska sånger. Dern här gången är det Shakespeare som gäller: Rikard lll i en tolkning av en av våra mest mångsinniga skådespelare och artister.

Apropå mångsidighet: Teatervintern avslutas den 20 mars med ett program med Ulla Skoog, föregångskvinna inom svensk kvinnlig standupcomedy och pålitligt tv-ansikte.

Trond Lindheim - en norsk Victor Borge - utgör sceniskt bollplank. Kommentarer överflödiga.

- Det är redan nu stort intresse för programmet och när teaterföreningen stod i Stadsparken och presenterade sig lämnade många människor in blanketter och förskrade sig om fortsatt information om programmet, så det ser bra ut för verksamheten framigenom., säger Birgitta Jansson i Ludvika Teaterförening.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons