Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt par satsar hårt

Annons

Deras meritlistor är betydligt längre och innehåller bland annat en andraplats i partävling i år i Polen och nu tänker de satsa ännu hårdare för att kunna leva på sin sport. Båda jobbar som personliga assistenter för att få flexibilitet och träning.

Kraftsporterna växer och är populärare än någonsin och det går inte en kväll utan att någon tv-kanal sänder från tävlingar i styrketävlingar.

-Vi funderar på att dra igång tävlingar och shower på hemmaplan eftersom de är så populära, säger Rikard.

Drömmen är att arrangera nationella tävlingar och även showliknande evenemang med män och kvinnor. Rikard skulle gärna vilja genomföra en tävling för kvinnor och män i Kupolen och kan tänka sig showliknande framträdande på andra platser.

Tävlingen den gångna helgen hade fyra grenar varav den första var att lyfta 320 kilo upp till midjan. Den andra grenen var "stocklyft" på 130 kilo följt av "farmers work" som går ut på att bära 130 kilo i vardera hand en viss sträcka. Sist i tävlingen väntade "atlasstenarna" på att lyftas 135 centimeter. De väger från etthundra kilo till 160 kilo.

- Jag tyckte det gick ganska bra och jag kom ju tvåa, säger Rikard.

Anki och Rikard har tidigare tränat i Säter men har flyttat över en del av övningarna till Borlänge Atletklubb. De ingår i Böle Strongteam som är ett gäng ursprungligen från Gävle som tävlar tillsammans både i Sverige och utomlands.

- Anki och jag ställer upp i en partävling i slutet av januari i Polen nästa år.

Planerna på framtida arrangemang går inte bara ut på att tjäna pengar, menar Rikard.

-Sporten måste ut till folket om inte folket kommer till oss och då tror vi på att arrangera både tävlingar och shower framöver.

Intresserade kan besöka Anki och Rikards hemsida på nätet: www.mantras.dk/stron. Där finns också bilder från olika tävlingar.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons