Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stärker vår utveckling"

Annons

- Jag ser självklart fram mot att få diskutera ett samarbete med Swede Train. Vi är redan stora på kontinenten och ett tåg mellan Köpenhamn och Ludvika tror jag skulle vara till stor fördel för både danskarna och Säfsenanläggningen, säger Christer Rosén, vd för Säfsen Resort i Fredriksberg.

Han har med intresse följt publiciteten kring tågbolagets storartade koncept med kontinentaltåg via Bergslagsbanan och Ludvika station. Tågprojektet uppges redan ha blivit ett samtalsämne inom företagsledningen.

-Vi jobbar i dag på en både nationell och internationell marknad och för oss är olika samarbetspartners något mycket värdefullt. Det stärker vår utveckling, fortsätter Rosén som i sammanhanget bland annat nämner Stena Line och turistströmmen från Jylland via Fredrikshavn och Göteborg till fritidsparadiset i Fredriksberg.

Flera faktorer gör det planerade tågprojektet intressant för Säfsen Resort. Anläggningen frekventeras av många danskar, holländare och andra Europaturister. Till anläggningen kommer också många svenska turister, från trakterna kring kontinentaltågens tilltänkta route genom södra och västra Sverige i synnerhet.

- Det gäller att hitta en transportlogistik från och till Ludvika och ordna interna transporter som är bra för gästerna. Det kan man lösa med en buss eller alternativt i samverkan med ett hyrbilsföretag. Man kunde till exempel ha en hyrbil som väntar när gästerna kliver av tåget i Ludvika.

- Allt som kan underlätta resandet till och från anläggningen med alternativa färdmedel är intressant inte minst med tanke på bensinprisernas nivå, slutar Säfsenchefen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons