Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka tillsammans

Annons

Jag är mamma och vill att mina barn ska få en så trygg uppväxt som möjligt med en bra kommunal förskola och skola, därför är jag socialdemokrat. Jag vill att mina barn ska få en bra och rättvis bild av samhället där vi alla har olika förutsättningar men ändå är lika mycket värda och får samma möjligheter för att lyckas i livet.

Jag är anställd som personlig assistent i den offentliga sektorn. En offentlig sektor som jag vill bevara och förbättra! Jag vill att de anställda ska ha högre lön, tryggare anställningsformer och en bättre arbetsmiljö. Jag tycker att det är viktigt att personalen sätts i centrum, om de mår bra och trivs så gör även brukarna och omsorgstagarna det.

Jag är kommunalare och fackligt aktiv. Jag tycker att det är oerhört viktigt att vi ser till att bevaka våra rättigheter på arbetsmarknaden i form av lagar som till exempel lagen om anställningsskydd. Jag tycker att det ska vara en självklarhet att alla som arbetar i Sverige ska göra det under svenska kollektivavtal. Jag tror på tanken att vi blir starka tillsammans och inte på egoism och osolidariska ideal. Därför är jag socialdemokrat!

Nattbussarna

Det är nu under vår och sommar som man flanerar mera i staden och ungdomarna är ute längre. Nu kan de inte ta sig hem på natten utan måste gå eller cykla eftersom nattbussarna drogs in redan den 23 april. Det känns inte bra.

Ska vi utsätta ungdomarna för fara? Många är i dag duktiga på att ta bussen hem på natten och dräller då inte kvar längre i onödan i staden, då det kan bli bråk och annat. Nä, Dalatrafik, hjälp till att hålla ungdomarna från staden nattetid. Alla föräldrar har inte bil så de kan hämta! Vi är många ensamstående.

MALIN ANDERSSON (S

Mer läsning

Annons