Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Starka skäl att syna taxinäringen"

Annons

Revisioner för taxinäringen har genomförts vid samtliga skattekontor inom region Gävle dit Borlänge hör.

Orsaken är att man på revisions-enheterna gjort bedömningen att just taxirörelser är verksamheter där fusk kan förekomma i stor utsträckning.

- Det stämmer. Vi har möjlighet att rikta våra revisioner mot specifika branscher och i det här fallet har vi gjort bedömningen att det finns fog att misstänka ett utbrett fusk med bland annat svart arbetskraft och oredovisade inkomster inom taxinäringen, säger Stig Eriksson.

I dagsläget har man kunnat göra avslut i ett antal revisionsärenden mot taxiägare och i de allra flesta fall har man också fått misstankarna om oredovisade inkomster och svart arbetskraft bekräftade.

Också i Ludvika har man avslutat ett antal revisioner och även där har fiffel uppdagats.

- Man kan faktiskt säga att det i samtliga avslutade revisioner mot taxiägare förekommer oegentligheter i större eller mindre omfattning, påpekar Stig Eriksson som tror att detta kommer att svälla ytterligare.

- Ja, vi har ju ytterligare upp emot 15 ärenden under pågående utredning och dessutom sju-åtta stycken på väntelista. Vi genomför riktade revisioner mot taxi-näringen i hela Dalarna och tendensen är tyvärr tydlig och pekar mot ett utbrett skattefuskande inom branschen, avslutar han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons