Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Står stadigt på marken

Annons

-Nej, hoppa bungyjump är inget för mig, jag är nog för feg för det, säger Hansson.

Bengt Hansson är född och uppvuxen i Gustafs, Säter.

- Gagnef kommun och Säter kommun har mycket gemensamt. Människorna verkar ha lika mentalitet här som i Gustafs och det känns på något underligt sätt precis som att vara hemma, säger Hansson.

Bengt Hansson är utbildad civilekonom i Uppsala. Han har arbetat på Öhrlings under många år. Arbetsuppgifterna på Öhrlings var att agera revisor, konsult och de sista åren inom företaget arbetade han inom internutveckling i Stockholm. De senaste två åren har han arbetat på Cell Network AB som management konsult i Gävle.

- Jag har aldrig varit anställd inom den offentliga sektorn, men jag har fått en och annan inblick hur man arbetar när jag var konsult på Öhrlings och Cell Network, berättar Hansson.

I sex år har han rest till och från sina arbeten i Stockholm och Gävle.

- Ungefär 400 timmar per år kommer jag att spara i restid när jag tackade ja till jobbet som ekonomichef, 400 timmar som jag kan lägga på min familj och mina fritidsintressen, säger Hansson.

På fritiden vistas han mycket ute i naturen och med ett saxofonmunstycke i sin mun.

- Jag brukar orientera, åka skidor, cykla, plocka bär och svamp och dela en och annan vedklabb på huggkubben. Saxofonen och pianot är också en del av mitt liv, likaså Friskolan i Solvarbo, där mina barn går, säger Hansson.

Bengt Hansson ser fram emot sitt nya arbete inom Gagnef kommun.

- Jag hoppas att jag ska kunna medverka till att utveckla verksamheterna här i Gagnef kommun, avslutar Hansson.

STEFAN HAMRÉUS

Mer läsning

Annons