Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängt i Åsen - men det finns sopkärl att beställa

Annons

Älvdalens kommun genomför för närvarande en omläggning med nya rutiner för sophämtning. Istället för att, som tidigare, erbjuda invånarna en möjlighet att lämna hushållssoporna direkt på återviningsstationerna, så ska nu soporna lämnas i speciella kärl. Kärl som ännu inte finns klara och med nya rutiner som ska införas efter sommaren.

Samtidigt kommer kommunen att ta bort 44 av de 55 återvinningsstationerna som i dag finns utspridda över kommunen.

Kvar blir elva stationer, främst avsedda för för förpackningar och tidningar.

I Åsen fanns en av de 44 återvinningsstationer som inte ska vara kvar. Just den i Åsen är redan stängd, men det beror inte enbart på de nya reglerna som ska träda i kraft.

- Där handlar det om att fastighetsägaren inte ville förlänga avtalet med att ha återvinningsstationen på den nuvarande tomten. Därför kom den att stängas lite tidigare än planerat, förklarar Ingemar Jansson på Älvdalens kommun.

Bekymrade Åsenbor, som hört av sig till tidningen, undrar nu hur de ska hantera situationen med sex kilometer till närmaste återvinningsstation och med ett besked om att de nya kärlen ska levereras först efter sommaren.

- Det är inget problem, säger Ove Rönngård på Rönngårds åkeri och själv Åsenbo.

- Det är bara att ringa oss, så får man ett av de kärl vi redan idag använder åt dem som vill ha hämtning vid fastigheten.

Efter sommaren kommer sedan ett eller två kärl att levereras till samtliga fastigheter i kommunen, men för den som redan idag vill få sina sopor hämtade vid sin fastigheten är det bara att omgående beställa ett kärl. Det gäller såväl Åsenbor som övriga kommuninnevånare.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons