Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängt för säsongen

Annons

Hur många som har badat vid plasket kan Tord Skifs inte säga.

- I och med att vi inte har något inträde, kan jag inte ge någon exakt siffra, men grabbarna från Vansbro AIK som har jobbat där i sommar, säger att det har varit mer i år än tidigare, berättar han.

Trots att det har varit mer folk i bassängerna stänger alltså badet en vecka tidigare än planerat. Det beror på att det kostar för mycket att driva det.

- Dessutom var reningskemikalierna slut, och att köpa in mer när det bara var en vecka kvar är ekonomiskt oförsvarbart, säger Tord Skifs.

Driftskostnaderna uppgår till ungefär 110 000 kronor för de fyra veckorna som badet har varit öppet. Reparationer som föreningen tvingades göra innan badsäsongen började, kostade 60 000 kronor.

- Under vinter frös klinkers sönder och det var vi tvungna att laga. Tidigare har vi lappat, men nu lagade vi det rejält, säger Tord Skifs.

För att klara av att driva badet får föreningen ett kommunalt bidrag på 64 000 kronor. Det sänks med 25 procent till nästa år.

Föreningen får också ett bidrag från Vansbrosimmet på 30 000 kronor för att de anordnar Lilla Vansbrosimningen, som riktar sig till barn. Men bidragen täcker inte allt. Därför tvingas föreningen ta pengar från sin allt mindre kassa.

- Nästa år kommer badet att vara öppet, men troligen under en kortare period. Fortsätter det så här kan vi tvingas stänga om några år, säger Tord Skifs.

Fotnot: Badet ägs av föreningen Barnens dag i Vansbro. Under öppettiderna arbetar ungdomar från idrottsföreningen Vansbro AIK vid badet. De har alla deltagit i Vansbrosimningens livräddningskurs.

DANIEL SAMUELSSON

Mer läsning

Annons