Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängt även i år

Annons

Inte heller i år kommer turister och fiskeintresserade ha möjlighet att besöka Strömakvariet vid Fänforsen. Akvariet som tidigare skötts ideellt av Floda-Björbo fiskevårdsområde stängdes förra sommaren på grund av att kommunen inte lyckades engagera nya eldsjälar i projektet.

- Det kommer tyvärr inte att vara öppet i sommar heller. Det är beklagligt, men det finns ingen som är intresserad av att lägga ner den kraft som behövs för att sköta akvariet, säger Rolf Olérs, fastighetschef på komunen.

Tidigare har ett driftsbidrag på 10 000 kronor utgått till Floda-Björbo fiskevårdsområde för att man hållit akvariet öppet. Göran Gustavsson som hittills skött anläggningen poängterar att det endast täcker kostnader för att ta upp fisken och transportera pumpar och annan utrustning.

- Egentligen ska man vara fler som sköter akvariet eftersom det behöver mycket tillsyn och allting görs på ideell basis. Fiskarna ska ha mat, akvarierna ska göras rent och man måste se till så att pumparna fungerar, säger han.

600 firade i Österfors

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons