Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängsla in Gagnef!

Annons

Nu är det dags att ta gemensamma krafttag för att kunna bevara Gagnefs kommun som fäbod och orörd kommun.

Utvecklingen i Gagnef har under de senaste två åren varit skrämmande. Vägar har rustats upp, bredband byggs ut, nya eftertraktade bostäder byggs, samverkansinititativ har tagits med andra kommuner etcetera. Hur länge ska vi behöva se denna utveckling?

Jag föreslår ett fempunktsprogram:

p att diskutera detaljer och väsentligheter som kepsar, psalmsång och klädsel i skolan i stället för att prata om barnens hälsa, känslor och personliga utveckling.

p att fortsätta bevara våra skolor och övriga servicefunktioner på det sätt som var jättebra för 40 år sedan. Det måste ju kunna fungera även i dag. Det är inte mycket som hänt i samhället sedan dess.

p att stötta varandra i attityder som vi kan överföra till våra barn, med honnörsord som misstänksamhet, tveksamhet, "det-går-aldrig" och "det var bättre förr".

p att tuffare propagera för våra byars särskildhet och egenvärde. Det kommer aldrig att gå att samarbeta med de andra. Och vad skulle det förresten vara för bra med det?

p att bättre marknadsföra oss och välja företrädare som kan stå upp för gamla hederliga ideal och principer från efterkrigstiden som kan upprepas om och om igen. Här finns annars en fara i att unga, engagerade, välutbildade människor vill vara med och tror att det bara är att komma in och ha synpunkter.

Jag tror att om vi inte kan enas om en kraftsamling kring denna inställning är risken stor att utvecklingen fortsätter. Och vem vet var det kommer att sluta?

TVEKSAM I GAGNEF

Mer läsning

Annons