Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängd turistbyrå i Grövelsjön upprör

Annons

I en skarpt formulerad skrivelse till kommunen begär man nu kompensation för det arbete man själva fått göra åt kommunen.

I Grövelsjön sitter det en lapp på dörren till turistbyrån med hänvisning till ett telefonnummer som turisterna kan ringa.

I stället har turisterna framför allt sökt sig till de öppna anläggningarna i Grövelsjön och där har personalen fått agera turistbyråer. För de tjänsterna vill nu näringen genom turistföreningen få ersättning med 45 000 kronor för de turistbyråtjänster man själva fått tillhandahålla.

Likaså menar Grövelsjöns turistförening att kommunen ska dra av den ersättning man skulle fått utbetald för turistbyrådriften i Grövelsjön från januari och fram till dess att en turistbyrå är öppen som det sägs i det avtal som finns.

- Det är nu när vi har som mest turister som man ska sälja in nästa vinter och då är turistbyrån stängd, konstaterar Anders Persson i turistföreningen besviket.

I Grövelsjön har Maud Wessman personifierat turistbyrån genom ett engagerat och uppskattat arbete.

- Jag har blivit tillfrågad av Johnny Granlund och Fliesbergs Outdoor om jobb, men tackat nej till det, säger Maud, som numera jobbar på STF:s turistanläggning i Grövelsjön.

Därför är turistbyrån fortfarande stängd i Grövelsjön.

- Jag är den första att beklaga den här situationen, men vi ska vara i gång i Grövelsjön inom ett par dagar. Senast till nästa måndag hoppas jag allt ska vara klart, säger Johnny Granlund.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons