Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängd camping upprör

Annons

Sollerö camping försattes i konkurs i fjol och sedan dess har konkursförvaltaren, advokat Tomas Wikner, försökt hitta en ny ägare. Intressenter har funnits, men inga avslut har kunnat träffas hittills.

Tomas Wikner berättar att han väntar besked från en intressent i mitten av nästa vecka.

- Jag hoppas på ett positivt besked och i så fall hinner man säkert få igång anläggningen till midsommar. Det vore djupt olyckligt för hela området om campingplatsen förblir stängd hela sommaren.

Tomas Wikner säger att det funnits önskemål om att arrendera Sollerö camping under kortare perioder i sommar.

- Men sådana lösningar har vi bara dåliga erfarenheter av, säger han.

Caravan Club har intresse av att överta Sollerö camping, en utveckling som skulle välkomnas på Sollerön. Men en representant för Caravan Club säger till tidningen att motparten (banken) hittills varit alltför hårdnackad att ha att göra med.

Bertil Pellas tycker att det är skandal att campingen står stängd och att Sollerön inte har en enda offentlig toalett att erbjuda besökare.

- Vi kommer till cykelloppet nästa helg att öppna idrottsparken för att hjälpa våra deltagare till övernattningsmöjligheter. Vi väntar omkring 1 500 deltagare och hälften brukar övernatta på ön.

- Det här blir en spartansk lösning, men vad ska vi göra, undrar Pellas som tycker kommunen borde ha varit mera pådrivande.

- Så länge campingplatsen står igenbommad säger ju kommunen nej till inkomster, menar han.

Vad säger då kommunalråden om den passningen ?

Närmast ansvarig är Berndt Martinsson, kd, som säger att han förstår den frustration som råder på Sollerön.

- Vi följer fortlöpande utvecklingen, men det är inte mycket vi kan göra. Rent fysiskt äger förvisso kommunen marken, men det finns ett tomträttsavtal som ligger med i konkursboet och det är konkursförvaltarens sak att se till att det blir en lösning så att campingplatsen kan öppnas igen.

Gunnel Söderberg, m, själv solleröbo, beklagar att campingen står tom och öde.

- Jag vet att vi i samtal med konkursförvaltaren fått underrättelse om att fordringsägarna hittills inte ansett sig få ut de pengar de vill ha. Men om en uppgörelse kan komma till stånd med Caravan Club välkomnas den verkligen hemma på ön, säger hon.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons