Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stäng på dagen i stället

Annons

Jag har några frågor till de ansvariga för stängningen av akuten nattetid. Är det inte bättre att stänga akuten på dagen då man har sin vårdcentral att kontakta, det är ju detta man ska göra i första hand.

Ta till exempel när man äter blodförtunningsmedicin. Man är ute och cyklar en kväll eller man ramlar hemma, tappar ett glas som går i tusen bitar på foten, ja det ryms mycket som kan hända och tänk vad som kan hända med barn i ett hem eller i dess närhet efter klockan 17.00. Vilken anhörig kan klara av att köra ända till Falun i ett sådant fall?

Det kan även vara på hösten eller vintern med knappt farbara vägar. Till Ludvika lasarett går det bra. Man kan få hjälp av närstående, men man kan inte fordra att de ställer upp till Falun.

Vad händer om man blir sittande där en hel natt? Kommer personalen att fordra att man återvänder till hemorten när vårdcentralen öppnar där om man ej hunnit få hjälp?

Kommer sjukbilarna att ha jour på nätterna för att transportera oss till Falun? Det är ju väldigt kostsamt att använda sig av ambulans. Blir det fler sjukbilar och ambulanser? De vi har nu kommer väl ej att räcka till. Detta blir mycket dyrare än vad vi har nu.

LILLEMOR

Mer läsning

Annons