Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfull höstsoaré i Lima

Annons

Den fina musikupplevelsen visar att det finns massor av musikaliskt kunnande i Malung. Dirigenter denna kväll var Bengt Matsson, Malung, och Tore Lispa, Lima, medan Anette Jonsson-Lill var konferencier och Anette Persson ledde allsången.

Höstsoarén var uppdelad i två akter och i den första framfördes Syncopated clock av Leroy Anderson liksom "I Roslagens famn", ett potpurri av Evert Taube-melodier. "Vila i mig" framfördes av Åke Edvinsson och Transtrands spelmanslag framförde två låtar. "Min älskling du är som en ros" av Evert Taube framfördes som allsång och andra musikstycken som framfördes under första akten var "Länge leve livet", "Bort allt vad oro gör" av Bellman och "Jazz pizzicato" av Leroy Anderson.

I den andra akten inledde man med "Blue Tango" av Leroy Anderson och fortsatte sedan med "Clair de lune" av Claude Debussy innan det återigen blev dags för ett inslag av allsång. Den här gången "Rosa på bal", en Evert Taube-klassiker. Transtrands spelmanslag framförde ytterligare ett par spelmanslåtar innan man avslutade med musik ur "My fair Lady".

Här framfördes några av de mest populära melodierna ur denna musikal.

Malungs Orkesterförening tillsammans med Transtrands Spelmanslag och Tonicakören svarade för årets höstsoaré i Lima, ledda av dirigenterna Bengt Matsson och Tore Lispa. Det blev en mycket stämningsfull och vacker musikkväll där åhörarna i den fullsatta salongen fick njuta av de medverkandes färdighet och kunnande under ett par timmar. Och extra kul var att så många hade letat sig till Folkets hus.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons