Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställer upp igen

Annons

Fredagen den 13 februari var ingen otursdag. Gissa om undertecknad blev glad när jag till slut fick svaret från Margot Wallström. Jag fick egentligen ett positivt svar på mitt förslag om en insatsstyrka för att ta hand om stormfälld skog i EU. Bollen ligger hos mig.

Brevet hade fastnat hos en medarbetare. Vår generation är inte lika duktig som min fars generation. Den mänskliga faktorn har blivit större. Jag gör också fel och glömmer saker och ting.

Det är klart att jag tänker arbeta vidare med denna idé. Åren 2001 och 2002 ville tyska skogsarbetare ha med mig till Elmiamässan i Jönköping. Det är världens största skogsmässa. De har till och med velat hämta mig extra här i Ludvika.

De senaste åren har jag märkt att tyskarna har blivit mindre positiva. Jag ska försöka få dem att bli mer positiva. Firman Lyngdal skog i sydligaste Norge gjorde bra ifrån sig i samband med en stor stormfällning i Tyskland år 1990.

Det skulle onekligen vara kul att vara med om ett par äventyr till i stormskogen. I december har Huskvarnafabriken ordnat en ny demonstrationssåg till mig. Denna sågtyp har nyligen kommit ut på den öppna marknaden.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons