Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stalin vill ha kvar språkrören i miljöpartiet

Annons

Hon är också upprörd över att det påståtts i media att riksdagsgruppen stödjer tanken på en partiledare. I förrgår avslöjade språkrören Lotta Nilsson Hedström och Matz Hammarström att de hoppar av samband med kongressen senare i vår.

Orsaken till avhoppet tror Kerstin Maria Stalin beror på oron över de låga opinionssiffrorna. Miljöpartiet når inte upp till de magiska fyra procenten och skulle hamna utanför riksdagen om det vore val i dag.

- Det är bättre att jobba med de politiska frågorna än att stirra sig blind på opinionssiffror. Det kan liknas med företagsledare som intensivt följer börssiffrorna och med skräck avskedar folk och kanske flyttar företaget utomlands. Då förlorar man både kompetens och förtroende, säger Kerstin Maria Stalin.

Hon är kritisk till krafter inom miljöpartiet som är beredda att satsa på en partiledare för att tillfredställa medierna.

- Vi är inte som andra partier och ska inte vara som de heller. Det är bra med två jämställda språkrör och inte en partiledare och en vice partiledare.

Hon anser inte att det tidigare språkröret Birger Schlaug agerade som en partiledare.

- Nej det var pressen som oftast vände sig till honom för att han var intressant, säger Kerstin Maria Stalin.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons