Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stalin talade i Hedemora

Annons

Kerstin-Maria Stalin, miljöpartiets riksdagsledamot, besökte på måndagen Hedemora. På ett torgmöte vid Åsgatan efterlyste hon de miljarder som ska satsas på järnvägar och vägar.

- Regeringen lever inte upp till sina löften, ansåg Kerstin-Maria Stalin och tog som exempel sin resa till Hedemora.

- Tågpersonalen förklarade att det på sista tiden varit svårt att få upp dörrarna. Men när tåget började gå öppnades dörrarna. Men då var det för sent. Jag fick följa med till Krylbo istället. Men där tvingades SJ betala en taxi som tog mig till Hedemora.

- Den stora satsning på länsvägar som miljöpartiet förhandlade fram i uppgörelsen om bättre infrastruktur tycks få vänta. Dubbla spår mellan Falun och Borlänge och fler dubbelspår mellan Dalarna och Stockholm får ned restiden. Riksväg 70 norr om Sala måste också byggas om. Det är en av länets allra viktigaste vägar.

Kerstin--Maria Stalin efterlyser en starkare miljöprofil gentemot socialdemokraterna, och gör ingen hemlighet av att det råder delade meningar om den saken inom partiet.

- Ett exempel på detta är att miljöpartiet måste kräva omedelbara insatser mot att sjukskrivningarna ständigt ökar. Det är något som inte kan vänta till efter valet, säger Kerstin-Maria Stalin. Nu måste politikerna både reagera och agera.

I går kväll genomfördes ett möte i Stureskolans gymnastiksal. Det handlade bland annat om faran med många mobiltelefonmaster, elektromagnetiska fält och utbrändhet.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons