Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stålbadet kommer att kosta 25 miljoner

Annons

Äventyrsbadet "Stålbadet" på 350 kvadratmeter och en ny gymnastikhall på 230 kvadratmeter kostnadsberäknas till närmare 25 miljoner kronor visar en konsultrapport som tekniska kontoret beställt.

Kultur- och fritidschefen Tommy Sellstedt säger att han i dag inte har underlag att bedöma om det blir ett bygge eller inte.

- Jag har inte läst utredningen men jag vet att fastighetschefen Stefan Andersson mött kommunalrådet Roger Stål, s, om rapporten, säger Sellstedt.

Både Andersson och Stål har semester och har inte gått att nå för en kommentar.

Sellstedt igen:

- Antagligen kommer denna rapport att ligga till grund för budgetbehandlingen i höst. Rapporten är en grund för att fullmäktige ska besluta om en projektering eller att säga att vi inte har råd.

Av rapporten Byggkvalitet AB framgår att det finns två alternativa placeringar av upplevelsebadet. Det billigare alternativet som förordas kostnadsberäknas till 22 miljoner är placerat till höger om Sporthallens huvudentré.

Tillbyggnaden blir på 350 kvadratmeter med en takhöjd som varierar mellan tre och nio meter. Det föreslås bli tre lekattraktioner, en mindre vattenrutschkana, en 80 meter lång attraktion som startar nio meter ovanför bassängen och som delvis går utanför badhallen. En kortare på 30 meter från samma starttorn planeras också och denna ska göra

attraktionen tillgänglig för rullstolsburna.

Alternativ placering som är dyrare och har större osäkerhetsfaktorer har fördelen att den nivåmässigt ligger på samma höjd som nuvarande bassänger i sporthallen.

Det föreslagna gymet placeras på befintlig solterass.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons