Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stål ser problem för Ludvikahem

Annons

Frågor på det temat ställde kommunalrådet Roger Stål (s) till styrelsen för Ludvikahem när det kommunala bostadsbolaget hade stämma på tisdagen.

- Det ser inte så ljust ut för någon del av kommunen och värst är läget i Grängesberg. I fjol hade kommunen räknat med att befolkningen där skulle minska med 20 men i verkligheten minskade den med 60. Fortsätter det på det viset blir det problem, säger Gun-Britt Malmkvist (s), ordförande i Ludvikahems styrelse.

Styrelsen fick för ägarrepresentanten, Roger Stål, rapportera att Ludvikahem börjat titta på en åtgärdsplan i syfte att nedbringa antalet tomma lägenheter. Den 1 april stod 317 av bolagets 3 431 bostäder tomma. I det så kallade ägardirektivet anges att bara fyra procent av beståndet eller cirka 135 lägenheter får stå outhyrda.

Gun-Britt Malmkvist förväntar sig att bolagets vd Ingemar Lindvall lägger fram ett första förslag till åtgärdsplan vid höstens första styrelsemöte den 24 augusti.

Som NLT tidigare berättat kan det bli fråga om nya rivningar utöver de 866 lägenheter bolaget rev åren 1992-2003. Om NLT tolkar Gun-Britt Malmkvist rätt ligger det närmast till hands för nya grävskopsbesök i Grängesberg.

- Men vi hoppas förstås att det vänder i Grängesberg nu när Spendrups lovat 40 nya jobb, framhåller Malmkvist.

Förutom det svarta orosmolnet "befolkningsminskning" var det positiva tongångar på stämman, enligt Gun-Britt Malmkvist.

- Vi fick beröm av vår revisor som framförde att Ludvikahem är ett mycket välskött företag. Det var roligt att höra.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons