Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stål räddade festsalsrusten

Annons

Detta efter att NLT uppmärksammat att tekniska kontoret inte hade pengar i budgeten och beslutade att rusten skulle senarelägas ett år då det fattades en miljon kronor.

Stål reagerade omedelbart, stuvade om i sin agenda och hann träffa alla ansvariga.

- Det kändes skönt att hela arbetsutskottet var enigt. Nu kör vi enligt anbuden. Det finns tre miljoner i investeringsbudgeten och så får vi ta en del som fönster och annat på underhållet. Underskottet där får vi ordna kostnadstäckning för i bokslutet, säger Stål som menar att nu är det bråttom.

- Kör, det här delger vi kommunstyrelsen i efterhand, säger han med adress tekniska kontoret som kommer att bannas om anbudstiden hinner gå ut.

Leif Svensson, Folkets husansvarig vid kultur- och fritidsförvaltningen jublar:

- Trevligt, vad bra! Vi hade förlorat stora pengar annars, för vi har tackat nej till omfattande uthyrning och därmed kommunala intäkter. Jag hoppas att tekniska kontoret nu inte blir allt för sent och att det byggbolag de ska anlita ställer upp och gör vad som kan göras mot förseningen, säger Svensson.

Egentligen skulle rusten startat den första juni och festsalen skulle ha återinvigts i två omgångar. Först av kulturminister Marita Ulvskog och landshövding Inger Dahlberg i samband med att Ludvika Musikkår firar sitt 100-årsjubileum den 18 oktober.

- Jag vågar inte säga om det går.

- Den stora invigningen för allmänheten hade vi planerat till helgen 7-8 november. Vi var precis i färd med att skriva kontrakt med en större orkester när beslutet om senareläggningen kom. Vi valde mellan tre kända orkestrar, berättar Svenson som på onsdagen ska börja undersöka tidsplan och vilka som kan bli aktuella.

- Stål blir huvudtalare vid invigningen och så ska vi ha ett bättre uppträdande och en mer känd dansorkester, drömmer Svensson som hoppas att en nyrustad festsal ska locka storpublik.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons