Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stål positiv till inglasad gågata

Annons

- Vi hade en bra diskussion i kommunstyrelsens arbetsutskott. Men vägen är fortfarande lång att vandra.

- Vi diskuterade något liknande på förre stadsarkitekten Hans Berglunds tid, minns Stål.

- Jag förstår Carranders tanke, det här är ett jädra bra förslag. Det vore bra för Ludvika, säger Stål, som räknar med att kommunens mark- och planeringsenhet efter bifallet i kommunfullmäktige får i uppdrag av att gå vidare med idéerna.

- Men man får inte tro att kommunen måste lösa och göra allting. Vi måste få med oss fastighetsägarna om det här ska bli något, säger Stål.

Och Kjell Carrander är ännu mer nöjd i dag när han utöver näringslivschefen Jan Björnehaag och Centrumgruppen har med sig hela kommunstyrelsen på idéen.

- Nu känns det bra, nu återstår i princip bara att få med sig någon som vill driva frågan. Det är lätt att hitta problemen så därför behövs en entusiast som kan få med sig fastighetsägare och affärs-idkare i projektet.

- Någon av fastighetsägarna måste ta denna roll, varför inte Ludvikahem, funderar Carrander.

Ludvikahems vd Ingemar Lindvall vill inget lova annat än att Ludvikahem kommer att ställa upp på de kommande diskussionerna.

- Jag mötte Carrander och han kastade fram sin idé. Visst låter den intressant. Blir det ett möte mellan oss fastighetsägare så kommer vi föra en förutsättningslös diskussion, säger Lindvall, som tycker det är för tidigt att ha en åsikt om Ludvikahem ska leda projektet eller inte.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons