Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stål fixar nybygge

Annons

- Roger Stål hade upp som extraärende i kommunstyrelsens arbetsutskott det planerade bygget på brända tomten.

- Han har förhandlat med banken och Riksbyggen och detta avtal godkände vi i arbetsutskottet där Bengt Andersson, m och Per Ragnar Fredriksson, v yrkade bifall, berättar Maria Pettersson, s.

Det nya avtalet innebär att kommunens hyresgaranti till de 1 000 kvadratmeter affärslokaler som planeras i gatuplan höjs från tidigare 900 kronor per kvadratmeter och år till 1 300 kronor, maximalt 1,3 miljoner om året.

- Det kostar oss 400 000 kronor och med denna garanti har banken sagt ja till bygget. Men det återstår en fråga som Riksbyggen ska lösa, de vill ha kontrakt på alla 15 lägenheterna i huset innan de startar bygget, säger Maria Pettersson.

Det var Bengt Andersson, m, som såg till att kommunen fick fart på projektet. Det genom att i våras gå ut och säga att om inte marknadskrafterna klarade av att bygga så måste kommunen ta ett ökat ansvar även om det var ett ideologiskt avsteg från de moderata idealen

Fast det finns en kritisk röst, Kurt Josefsson, bop:

- Jag gillar inte att Riksbyggen fått monopol. Det är fel att skattebetalarna ska stå för 100 procents garantihyra av lokalerna. Visst vill jag se ett bygge på brända tomten men här har vi försatt oss i en utpressningssituation när kommunen bara vände sig till Riksbyggen, säger Josefsson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons