Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stafettriumf för Malungsklubben

Annons

Malungs Rotaryklubb ställde i år upp med ett lag i Stafettvasan.

Det gick mycket bra för Malungsgänget som bland de deltagande Rotaryklubbarna kom på en hedrande tredje plats och således fick bronsmedaljer.

Häromdagen, i samband med att Rotary club i Malung hade sitt möte, delades medaljerna ut. Det var Hi Bertil Persson, som även han ingick i bronslaget, som såg till att alla deltagare i laget inklusive lagledaren fick sina medaljer.

Den första sträckan mellan Sälen och Mångsbodarna åktes av Bertil Persson. Och det var en ganska tung sträcka att åka.

Han avlöstes av Björn Rosén som fortsatte till Evertsberg. Där tog Staffan Gunnarsson vid och åkte fram till Oxberg, där Börs Erik Eriksson tog över. I Hökberg var det Rotarypresidenten i Malung, Lars Henriksson, som fick avsluta stafetten. Sluttiden för laget var sju timmar, 41 minuter och 36 sekunder.

I samband med mötet där Rotarydeltagarna fick sina medaljer, berättades om och visades tidningsurklipp från SM-veckan på skidor i Malung som gick 1957. Det var Lars Henriksson som stod för berättelserna.

Det var glada medaljörer som tog emot sina bronsmedaljer. Ett bestående minne lär bli att man lyckades bra trots att det var både nysnö och motvind i spåren under tävlingsdagen.

Men dessa intryck motverkas klart av glädjen över framgångarna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons