Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stående ovationer för minicirkusen

Annons

En show som sent ska glömmas och som ännu en gång bevisade vilka otroligt duktiga ungdomar som fostras i Ola och Barbro Nordström fotspår.

- Man kan inte annat än vara stolt över våra ungdomar, sade en märkbart tagen fullmäktigeordförande, Leif Pettersson, efter föreställningen.

Det är bara att hålla med. Ludvika Mini Cirkus är i dag en attraktion långt utanför våra kommun- och länsgränser. Det är tempo och glans i det mesta som presteras.

- Förstår ni nu att jag är stolt över mina ungdomar, frågade Barbro Nordström publiken.

Erik Ivarsson är sedan många år en etablerad artist på enhjulingar av alla de slag men nu visade han även att det där med käglor och ringar är av världsklass. Hans karismatiska utstrålning förstärker hans prestationer.

- Men det är cykel som gäller ett tag till, underströk 22-åringen. Det där med ringar och käglor var en ploj som jag gjorde före tre år sedan på Gran Canaria.

Jens Forslund kompletterar Erik till den världsduo som paret är i dag.

Att Frida Nilsson är på väg mot skyn är ingen nyhet. Priset i Monte Carlo och inbjudan till cirkusfestivalen i Kina är bara ett kvitto på hennes konster på höga höjder.

Hon blev kanske något av "best in show" trots de duktiga gästerna från Kina, Finland och Ryssland.

Maria Lundgrens häftiga, skickliga och tempofyllda uppvisning med rockringarna var galant. Många var duktiga och det är bara att boka in ett besök på Aveny under de återstående dagarna i veckan.

- Fullständigt suveränt. Jag är hel-imponerad, kommenterade förre landstingsbasen och Brunnsviksrektorn Christer Wahlbäck.

Det var inte enbart artisterna som var skickliga. Koreografin, kulisserna och musiken förhöjde ytterligare helhetsintrycket av en fantastisk afton på Aveny.

Att publiken hurrade och gav stående ovationer efter närmare 2,5 timmars underhållning på toppnivå var liksom helt på sin plats.

Det var kanske inte så konstigt att Ola och Barbro fick en och annan glädjetår av stolthet i ögonvrån. Ingen hade väl kunnat ana detta vid starten 1984!

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons