Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadshuset hårdbevakas

Annons

Förra veckan begicks sju inbrott på olika enheter i stadshuset. Datorer och plattskärmar stals.

- Vi har ett bra samarbete med Securitas och nu skärper vi bevakningen, säger Anna-Mait Nordahl, säkerhetsansvarig.

Under måndag till torsdag förra veckan utsattes stadshuset i Borlänge för en rad inbrott. Totalt handlar det om sju brottstillfällen på olika enheter. I Fastighets AB Hushagens lokaler, som ligger i en fristående byggnad intill stadshuset, tog sig tjuvarna in två gånger under samma vecka. Vid det första tillfället stals en dator. Vid nästa tillfälle rensade man huset på resterande datautrustning.

- Vad vi vet är att tjuvarna har tagit sig in genom att krossa fönster, säger Anna-Mait Nordahl, säkerhetsansvarig vid stadshuset.

Gärningsmännen använde sig av stuprör för att ta sig upp till stadshusets andra plan. Det är konstaterat att man på så sätt tog sig in i lokalerna, men hur man sedan fick med sig utrustningen från övervåningen, är en än så länge olöst gåta. Samtliga inbrott är dock polisanmälda och två män har varit anhållna misstänkta för brotten. De är nu försatta på fri fot.

- Vad vi gör nu är att skärpa bevakningen runt stadshuset. Securitas kommer att hålla ett extra öga öppet, säger Ann-Mait Nordahl, som till hösten sätter sig ner med övriga chefer och diskuterar andra eventuella säkerhetsåtgärder.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons