Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsbor ska sluta klaga

Annons

Att samhället på intet sätt är rättvist vet vi alltför väl. Landsortsborna betalar samma kommunalskatt som stadsborna, plus att de får betala extra för sina vägar, som de dessutom måste ploga själva. Det är av någon underlig anledning självklart.

Oftast finns inga affärer, ingen bensinstation, inget apotek, ingen bank och så vidare. Det blir många extra resor. Inte många kan åka buss, för att det inte går några.

Postlådorna har på de flesta ställen aldrig varit placerade hos var och en. Varför är det så självklart att man ska gå kilometrar efter posten på landet? Befolkningen är inte yngre än i stan.

I en så tätbebyggd by som Västerby fanns det från början ett gemensamt postboxställe vid affären. När brevlådorna decentraliserades blev det också många lådor på varje ställe. Vid gamla skolan sitter tio. Hur många där bor på rätt sida av vägen och inom 25 meters avstånd?

I Hedemora får man nu både gå över gatan (Vilken trafikrisk!) och kanske 20 eller i sämsta fall uppåt 50 meter för att hämta tidningen. Vilken katastrof för bekväma stadsbor.

Jag anser att de indragningar som nu sker i stan skulle ha gjorts långt innan posten försämrade så oförsvarbart mycket för många ensamma gamla ensligt boende.

Innan jag flyttade till Hedemora hade jag brevlådan 1 250 meter hemifrån. Varken jag eller mina grannar kom ens på idén att klaga. Vi bodde ju på landet. Och det var ju inte långt jämfört med vad många andra har.

MARGARETA SÖDERSTRÖM

Mer läsning

Annons