Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städning godtogs

Annons

- Vi anser att det är städat till en nivå som man kan kräva för den här typen av område.

Det omdömet ger stadsarkitekten Göran O. Sundell med anledning av den nyligen genomförda inspektionen på arrendetomterna väster om bangården i Ludvika.

Det var i måndags som han och folk från byggnadsnämnden kollade om de båda företagen, som hyr av Jernhusen AB, verkligen hade snyggat till på området. Ytterst handlade det om huruvida det tidigare vitet ska utdömas eller inte. Ärendet går nu vidare till sammanträdet med nämnden den 18 juni.

- Jag har ingen anledning att tro att politikerna kommer fram till något annat än vad vi gjorde, nämligen att det är uppstädat, säger Sundell.

Han tvingas emellertid konstaterar att det nu återstår att röja upp på kommunal mark i grannskapet. Bland annat handlar det om en till synes skrotfärdig husvagn modell äldre som ger ett dåligt intryck nära det trafikhistoriskt intressanta gamla vattentornet från järnvägens storhetstid.

- Vi måste se till att husvagnen kommer bort liksom en del annat som skräpar på mark som numera är i kommunens ägo, konstaterar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons