Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städföretag nyanställer

Annons

Serviceföretaget ISS väntas varsla mellan 20 och 25 anställda städare i Borlänge sedan man tappat sin största kund - SSAB Tunnplåt. Det berättade tidningen i går. SSAB har genomfört en upphandling och tecknar kontrakt med två företag för de kommande tre åren.

Upphandlingen delades in i två delar för att möjliggöra även för mindre företag att vara med och konkurrera. Det berättar Åke Johansson, SSAB. Företagen som tar över städningen vid årsskiftet är Anderssons Städ och fönsterputs samt Sodexho. Deras anbud har antagits.

Karl-Arne Andersson, Anderssons städ och fönsterputs i Falun, säger att företaget jobbat hårt för att komma in på Borlänge-marknaden. SSAB-uppdraget klaras med personal i de egna leden. Många jobbar deltid och vill gå upp i tid. Företaget har i dag 90-talet anställda och har ett lokalt kontor i Borlänge.

- Vi har hållit på i 32 år, och satsar på att ha jobb åt många olika företag. Det ger en trygghet.

Sodexho har hundratalet anställda i Dalarna och sedan tidigare flera stora uppdrag i Borlänge, som högskolan och Vägverket. SSAB blir en stor sak och här kommer vissa nyanställningar att göras. Men i vilken omfattning är inte klart.

- Vi ska starta planeringen i september. Det här är jättekul och en stor grej för oss, berättar Kenneth Mickelsson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons