Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städdags i Tällberg

Annons

Det är inte bara internationella gäster som får möjlighet att träffas och prata i Tällberg just nu. Även byborna har fått ett unikt tillfälle att i sommar umgås under lite ovanligare former.

Dammsugarna brummar och sopkvastarna sveper fram över tältgolven där Tällberg forums delegater för bara en liten stund sedan avslutade dagens övningar med gästabud.

När de återvänder på morgonen i dag är allt tipptopp igen och så har det varit alla dagar under forat och det är Tällbergs byamäns förtjänst.

- Vi är städpatrull de här dagarna och det är jättekul, säger byamännens ordförande Bo Martinsson som inte har några som helst problem att få frivilliga till arbetet.

- Nej, det har snarare varit så att det kommer fler och fler för varje dag.

Och att herrarna trivs att städa i hop går inte att ta miste på. Skratten ekar mellan tältdukarna och det skämtas friskt.

- Byhövdingen har tvingat oss!

- Vi vågar inget annat än att städa!

Trots att det är över 400 delegater samt ett stort antal besökare som deltagit i Tällberg forum, så är det ingen svår städning enligt städgeneralen Bo Martinsson.

- Nej du, det här är civiliserade människor! Det mesta är att man får med sig gräs in i tälten och det fastnar på mattorna, annars är det inget speciellt.

Genom att ställa upp och städa får byamännen en slant till bykassan. Det samma gäller för byalaget för hembygdsvård som hjälper till vid gästabuden med servering och plock samt Tällbergs IF som ser till att bilarna parkerar som de ska.

I dag onsdag är sista dagen för Tällberg Forum, kommer ni att sakna era städkvällar?

- O ja! Vi kommer att få abstinensbesvär. Kanske bildar vi ett städbolag och fortsätter träffas! (skratt)

Hand upp - hur många av er dammsuger hemma?

Sex av sju händer åker raskt upp i luften. Den sjunde städaren vädjar lätt rosa om kinderna;

- Publicera mitt namn i konkurrenttidningen i stället. Jag har Falu Kuriren och det blir så pinsamt!

FK väljer diskretion den här gången, men hoppas att "sjuan" i framtiden kommer att göra bekantskap med den egna dammsugaren nu när han vet hur dessa maskiner fungerar.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons