Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städat eller inte

Annons

Det var i senare delen av januari i år som ärendet kom på tapeten. Byggnadsnämnden beslutade att gå hårt fram med målsättning att snabbt återställa ordningen. Det aktuella området, ett stycke söder om vattentornet, är utarrenderat till två företagare.

Nämnden riktade emellertid vitesföreläggandet mot Jernhus-en AB som ansågs ha det yttersta ansvaret för att tomtmarken hålls i ett vårdat skick.

- Jag var upp till Ludvika i april och fick uppfattningen att de hade hållit på och städat, säger förvaltare Nore Videkärr som i det sammanhanget lade märke till att det verkade skräpigt även på angränsande mark som är i kommunens ägo.

Där fanns (och finns) diverse saker och ting, bland annat en gammal husvagn som ger intryck av att vara förfallen och övergiven.

- Vi kan naturligtvis inte ta något ansvar för det som står och skräpar på kommunal mark, säger förvaltaren med skärpa.

- Men om våra arrendatorer har skött sig enligt det som vi har kommit överens om ska det nu vara städat på all mark som tillhör Jernhusen.

Om dagens inspektion ger vid handen att det fortfarande är skräpigt och vitet döms ut kommer det, enligt Videkärr, att bollas vidare till de berörda.

- Det blir i så fall de som orsakar vitet som måste betala. Enligt arrendeavtalet är de nämligen skyldiga att se till att det ser anständigt ut. Nu återstår att höra vad inspektörerna kommer att säga, slutar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons