Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stackars alla tidningsbud

Annons

Fetman börjar bli ett allt större problem för tidningsutbärarna. Inte för deras egen del; få yrkesutövare torde få mer motion och frisk luft, men för jobbets skull.

Det innebär, i hyreshus, inte bara att bära ut och upp i husen, utan också att klämma in tidningarna genom brevinkastet i ytterdörrarna. Det heter inte tidningsinklämningshål utan brevinkast. Avsett för brev alltså. Brev är magra. Tidningar är feta.

Tidningar blir fetare och fetare, liksom en stor del av Sveriges befolkning, vilket inte hör hit. Inte nog med att de fetnar, de svämmar över av fler och fler bilagor med mer och mer strunt.

Mitt hjärta blöder för de morgontidiga stackare som med valna fingrar försöker klämma in tjockavisorna utan att de rivs sönder, för då får de fan för det.

Det påminner lite om enda gången som författaren Artur Lundkvist var rolig. Hans definition av impotens: Att försöka peta in en snigel i en sparbössa.

Jag anser att tidningsföretagen och bilagefirmorna borde gå samman och bekosta en utvidgning av landets alla brevinkast eller åtminstone höja lönen rejält för alla inklämmare.

KASPER

Mer läsning

Annons