Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilt tillstånd för trafikskadade

Annons

Tillstånden för de båda män, 35 respektive 76 år, som skadades allvarligt i samband med två trafikolyckor på onsdagskvällen har stabiliserats och båda har kunnat lämna intensivvårdsavdelningen vid Falu lasarett. Detta enligt en bulletin från chefssköterskan på torsdagskvällen.

Det var vid 17.20-tiden som 76-åringen påkördes av en smitare när han cyklade på Örabergsvägen i Grängesberg. Enligt polisen ådrog han sig skallskador som i det läget bedömdes som svåra.

Bilen, en så kallad pickup, påträffades senare på annan plats i samhället och fraktades till Ludvika polisstation där den förklarades tagen i beslag.

- Det ska bli en teknisk undersökning av bilen, konstaterar kriminalinspektör Janne Gustavsson.

- De ska se om det går att hitta några skador som kan sättas i samband med att cyklisten blev påkörd. Bilen är registrerad på en person från annan ort. Mer vill jag inte säga om det här. Utredningen har ju knappast hunnit komma i gång.

Någon timme senare, cirka 20.40, körde en 35-åring, som enligt polisen är hemmahörande i trakten av Fredriksberg, av länsväg 245 i Sunnansjö. Detta efter en synnerligen vådlig framfart i hög hastighet. När han anlände till Falu lasarett togs blodprov som gav vid handen att han var berusad vid olyckstillfället. Föraren är därmed misstänkt för rattfylleri.

Om förseelsen är grov eller inte har ännu inte kunnat avgöras. Blodprovet kommer enligt inspektör Gustavsson att skickas vidare för närmare analys.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons