Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabiliserade vattennivåer i England

Annons

Översvämningarna i södra England tros nu ha nått sin topp.

Samtidigt varnas befolkningen för att dricksvattnet ännu är långt ifrån säkert att dricka.

Enligt den brittiska hälsomyndigheten är risken att insjukna allmänt låg, även om allmänheten uppmanas att undvika att komma i direktkontakt med det översvämmade vattnet. Särskilt barn uppmanas att ta det försiktigt.

På morgonen konstaterades att vattennivån förmodligen nått sin topp i floderna Severn och Themsen. Miljömyndigheterna menar att det nu är osannolikt att läget förvärras, trots att mer regn är att vänta på sina håll.

I Tewkesbury i grevskapet Gloucestershire beräknas cirka 10|000 hushåll få tillbaka sitt vatten i kranarna från och med torsdagen. Totalt är ändå fler än 350|000 invånare i grevskapet fortfarande utan vatten.

Siffror från det brittiska meteorologiska institutet visar samtidigt att tremånadersperioden maj till juli är den våtaste hittills i Storbritannien, sedan mätningarna inleddes för nästan 250 år sedan, år 1766.

387,6 millimeter regn har fallit över England och Wales, rapporterar AFP. Noteringen är 208 procent högre än genomsnittet för perioden. Det gamla regnrekordet för perioden löd på 349 millimeter från år 1789.

På ett enda dygn, mellan 24 och 25 juni, föll 103,1 millimeter regn och den 20 juli kom 120,8 millimeter.

TT

Mer läsning

Annons